T  072 - 527 91 00
meer contactgegevens

Het is een nacht....

Datum:
Donderdag 14 maart 2019
Tijdstip:
18.00 - 22.00 uur
Doelgroep:
Huisartsen
Locatie:
Amsterdam Art Center
Donauweg 23 , 1043 AJ AMSTERDAM
Regio:
Alle
Accreditatie:
5 uur
Kosten:
Nascholingskosten (factuur): € 185,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Cursusleiding:
volgens programma

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Irmgard Rietbroek
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Het is een nacht!

En om die nacht goed door te komen worden tijdens deze nascholing twee onderwerpen behandeld die vragen om extra kennis en extra oefening:

Spoedgevallen in de palliatieve zorg

Meestal wordt de zorg in de palliatieve fase van een patiënt gekenmerkt door vooruit denken, proactief handelen en symptomen bestrijden. Als eigen huisarts hoor je op de hoogte te zijn van de wensen van je patiënt: wil deze in noodgevallen nog opgenomen worden in het ziekenhuis of wil hij dit absoluut niet meer? Bij proactief handelen, hoort ook een goede overdracht aan de dienstdoende collega.

Als dienstdoende arts kun je ondanks alle inspanningen van de eigen huisarts toch nog geconfronteerd worden met onverwachte problemen die acuut om zorg vragen. Wat te doen bij een dreigende dwarslaesie of een ileus? Soms kan een symptoom refractair worden en is palliatieve sedatie de enige mogelijke behandeling. Hoe pas je deze toe? Wat zijn de mogelijkheden en welke beperkingen kun je tegenkomen?

ABCDE; oefening baart kunst

Op de huisartsenpost worden huisartsen regelmatig geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Deze situaties zijn vrijwel altijd onverwacht. Door toepassen van de ABCDE- systematiek kunnen levens gered worden.

De theorie van de ABCDE- systematiek wordt toegelicht. De huisarts wordt getraind in het primair benoemen van symptomen en toestandsbeeld van de patiënt met acute ernstige klachten volgens de ABCDE systematiek. Aandacht zal worden besteed aan efficiënt communiceren in kritische situaties en aan een efficiënte overdracht.

De vaardigheden nodig om te handelen in levensbedreigende situaties zullen met een ervaren SEH- verpleegkundige of ambulance- verpleegkundige geoefend worden. U oefent het inbrengen van een infuusnaald op een fantoom, het klaarmaken van een infuussysteem, het uitvoeren van een jawthrust en chin lift en het toedienen van zuurstof.

deel dit artikel:  

Inschrijven

Heeft u eerder een account aangemaakt? Dan kunt u rechtsboven inloggen. Uw persoonlijke gegevens worden vervolgens op het inschrijfformulier getoond.
Ook zonder account is inschrijven mogelijk, vul dan hieronder zelf alle velden in.

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

M V *
*
*
*
*

*
* * 

*
*

*

 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.


*


Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.

 

Inloggen