T  072 - 527 91 00
meer contactgegevens

MIO training: Transitie ouderschap

Datum:
Donderdag 31 mei 2018
Tijdstip:
9.00 - 13.00 uur
Doelgroep:
Verloskundigen, Gynaecologen
Locatie:
InSermo
Tappersweg 49 A, 2031 ET HAARLEM
Regio:
Alle
Accreditatie:
4.5 uur
Kosten:
Deelnemer (factuur): € 195,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Marleen Schlüter MEd., Master Pedagoog, Gezinscoach bij het CJG en heeft een eigen Praktijk voor Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Melisa Jongkind-Vaas
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Verloskundigen begeleiden hun cliënten in een bijzondere fase van hun leven waarin transitie plaatsvindt op het moment dat zij voor het eerst ouder worden of hun gezin wordt uitgebreid. Deze transitie naar ouderschap verloopt voor iedere ouder(paar) anders al naar gelang hun persoonlijke en contextuele situatie. Dit vraagt van de verloskundige de ouder(s) een context te bieden waarin zij kunnen stilstaan bij hun wensen, mogelijkheden, eventuele angsten, verdriet en onmacht ten aanzien van het aanstaande ouderschap. Kortom, in gesprek te gaan over het hartverhaal van de cliënt.

DOKh biedt u de praktische training transitie ouderschap aan. De theorie betreffende het bespreekbaar maken van de transitie naar ouderschap neemt u als voorbereiding op de training door. Tijdens de training wordt deze theorie interactief met u besproken en krijgt u de gelegenheid om vervolgens met u medecursisten uw gespreksvaardigheden te verdiepen; van en met elkaar te leren.

Tijdens het oefenen worden intervisie over eigen ervaringen en het oefenen met gespreksvaardigheden afgewisseld. Beide staan onder begeleiding van een zeer ervaren docent(en).

In de MIO gaan we onder andere in op:

Vanwege het praktische karakter van de cursus wordt het aantal deelnemers beperkt tot 10-15.

Accreditatie:

Deze training is voor 4,5 uur geaccrediteerd bij de KNOV (onder ID nummer: 306024).
(4,5 uur onder categorie C ''methodisch intercollegiaal overleg'', 1 uur voor het maken van de voorbereiding, 3,5 uur voor het volgen van de training)

Programma

Tijdstip
Omschrijving
Locatie
09.00 - 10.30 uur
Inleiding op de onderwerpen met aandacht voor leervragen
Haarlem
10.30 - 11.00 uur
Korte pauze
Haarlem
11.00 - 13.00 uur
Praktisch met elkaar aan de slag
Haarlem
deel dit artikel:  

Inschrijven

Heeft u eerder een account aangemaakt? Dan kunt u rechtsboven inloggen. Uw persoonlijke gegevens worden vervolgens op het inschrijfformulier getoond.
Ook zonder account is inschrijven mogelijk, vul dan hieronder zelf alle velden in.

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

M V *
*
*
*
*

*
* * 

*
*

*

 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.


*


Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres. 

Inloggen