T  072 - 527 91 00
meer contactgegevens

MIO training: Van lastige naar leerzame gesprekken

Datum:
Maandag 10 september 2018
Tijdstip:
9.00 - 13.00 uur
Doelgroep:
Verloskundigen, Gynaecologen
Locatie:
Medisch Centrum Molenstraat
Molenstraat 1 , 1911 BR UITGEEST
Regio:
Alle
Accreditatie:
5.5 uur
Kosten:
Deelnemer (factuur): € 195,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Dr. Linda Martin, onderzoeker Midwifery Science VUmc / docent aan de Verloskunde Academie Amsterdam / trainer bij: Communicatie trainingen Vreugde in leven en werk

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Melisa Jongkind-Vaas
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

In de verloskunde krijgt u te maken met allerlei verschillende mensen en situaties. Veel gesprekken zullen prettig en redelijk 'als vanzelf' verlopen. Andere gesprekken voelen wellicht meer aan als lastig, omdat het onderwerp niet eenvoudig is om bespreekbaar te maken of omdat een cliënt gedrag vertoont waar u niet zo goed raad mee weet. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: u vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld en wilt dat aankaarten, u voelt zich genoodzaakt een melding te doen bij Jeugdzorg, de NIPT geeft een aanwijzing voor Trisomie, 21, 13 of 18. Of u vindt een medische aanwijzing voor een probleem dat een cliënt niet heeft zien aankomen, zoals DG of een verhoogde RR; de cliënt wordt patiënt tegen wil en dank. Daarnaast zijn er cliënten die moeilijk gedrag vertonen, zoals claimend gedrag.

Verloskundigen verschillen in wat ze als 'makkelijke' en 'lastige' gesprekken ervaren. De gemeenschappelijke noemer is, van beide kunt u veel leren en over uzelf en de ander. Als zorgverlener heeft u bovendien de taak zich in te spannen om de interactie met uw cliënt zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Hoe dit voor de cliënt, haar partner en uzelf op een heilzame manier te doen vergt mogelijk meer oefening en achtergrondkennis.

DOKh biedt u de praktische training van lastige naar leerzame gesprekken. De achtergrond informatie betreffende huiselijk geweld, NIPT uitslag, de medische bevindingen en de daarbij behorende inhoudelijke thema's neemt u, als voorbereiding op de training, door. Tijdens de training wordt de theorie van 'Lastige interactie' interactief met u besproken, toegesneden op de behoeften van de deelnemende verloskundigen (u kunt dus ook andere inhoudelijke thema's aandragen) en krijgt u de gelegenheid om een gesprek te oefenen met een actrice.

Tijdens het oefenen worden intervisie over eigen ervaringen en het oefenen met gespreksvaardigheden afgewisseld. Beide staan onder begeleiding van een zeer ervaren docent en actrice.

In de intervisie en rollenspelen gaan we onder andere in op:

Vanwege het praktische karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt.

Accreditatie:

Deze training is voor 5,5 uur geaccrediteerd bij de KNOV (ID nummer: 289317) onder categorie C ''methodisch intercollegiaal overleg''. (3,5 uur is voor het volgen van de training, 2 uur is voor het maken van de voorbereidingsopdracht)  

Voorbereiding:

Voorafgaand aan de training ontvangt u een voorbereidingsopdracht.  

Programma

Tijdstip
Omschrijving
Locatie
09.00 - 10.30 uur
Inleiding op de onderwerpen met aandacht voor leervragen
Uitgeest
10.30 - 11.00 uur
Korte pauze
Uitgeest
11.00 - 13.00 uur
Training met actrice
Uitgeest
deel dit artikel:  

Inschrijven

Heeft u eerder een account aangemaakt? Dan kunt u rechtsboven inloggen. Uw persoonlijke gegevens worden vervolgens op het inschrijfformulier getoond.
Ook zonder account is inschrijven mogelijk, vul dan hieronder zelf alle velden in.

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

M V *
*
*
*
*

*
* * 

*
*

*

 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.


*


Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres. 

Inloggen