"Management is de dingen goed doen. Leiderschap is de goede dingen doen."
~ Peter F. Drucker
 

E-learnings / open inschrijvingen

Schrijf je in voor een e-learning of maak je interesse kenbaar voor één van de onderstaande onderwerpen. Bij voldoende animo worden deze nascholingen ingepland en hoor je van ons wanneer de inschrijving is geopend.

Filter scholingen

Gevonden scholingen


E-learning: 1e fysieke triage voor assistenten

Indien een patiënt levensbedreigend ziek is, sta je liever niet met handen in het haar toe te kijken. In deze e-learning gaan we in op eerste handelingen bij levensbedreigende aandoeningen. Er wordt vanuit gegaan dat de basiskennis van ABCDE en urgentiedenken bekend is. Deze e-learning kan worden gezien als een vervolg op de door ons aangeboden e-learning “ABCDE telefonische triage”.
Meer informatie en inschrijven >


E-learning: Acute pijn op de borst in de dagpraktijk

Help! Een patiënt belt met pijn op de borst naar de huisartsenpraktijk. Is het het hart en misschien zelfs levensbedreigend? Bel ik een ambulance? Of is het spierpijn en adviseer ik een paracetamol? De nieuwe scholing 'Acute pijn op de borst in de dagpraktijk' kan jou als doktersassistent helpen de urgentiebepaling bij pijn op de borst te verbeteren.
Meer informatie en inschrijven >


E-learning: ABCDE Telefonische triage

Bij spoedeisende situaties telt iedere seconde. Met hulp van de ABCDE-methode leer je of een patiënt stabiel, instabiel of uitval van vitale functies heeft en hoe je daarop moet reageren. Wanneer stuur je meteen een ambulance of wanneer stuur je direct de huisarts naar een patiënt?
Meer informatie en inschrijven >


E-learning: POCT CRP

De CRP-meting is één van de metingen die in de huisartspraktijk kan worden gedaan. Accurate uitvoering is daarbij van essentieel belang. Of de meting nu helemaal nieuw voor je is, of al vele keren uitgevoerd; in beide situaties is er veel te leren.
Meer informatie en inschrijven >


E-learning: Triage bij Diabetes Mellitus

In de huisartspraktijk speelt de doktersassistent een centrale rol bij het herkennen van de spoedeisende gezondheidsproblemen die kunnen worden veroorzaakt door diabetes mellitus. Vaardigheid in triage is daarbij essentieel. Veel voorkomende vragen van patiënten met diabetes gaan over de werking, bijwerkingen en toepassing van medicatie, voetklachten, hypo- en hyperglykemie.
Meer informatie en inschrijven >


Gastvrijheid in de zorg

Heb je je wel eens verwonderd hoe sommige mensen je een welkom gevoel geven zonder je direct te geven van je wilt? Heb je je wel eens verbaasd over hoe je over blijkt te komen, terwijl je het heel anders bedoelt? Dat je bijvoorbeeld uitstraalt dat je heel druk bent, terwijl je dat helemaal niet bent? Of dat je uit je humeur zou zijn, terwijl je gewoon geconcentreerd zit te werken? Worstelen jullie in de praktijk soms ook met het toepassen van triage zonder mensen het gevoel te geven afgescheept te worden?
Meer informatie en inschrijven >


Mindfullness

Heb jij ook het gevoel dat het steeds drukker wordt en je nooit klaar bent met je werk? Dat patiënten je overspoelen met eisen en de telefoon nooit meer stil staat? Dan is het tijd om te horen of mindfulness iets voor jou is!
Meer informatie en inschrijven >


Triage Basistraining

Ga er maar aan staan: in zeer beperkte tijd bepalen of een patiënt ABCD stabiel is, gerichte vragen stellen om de hoofdklacht te inventariseren.
Meer informatie en inschrijven >