T  072 - 527 91 00
meer contactgegevens
 

Slecht-nieuws gesprekken

U werkt met patiënten en soms moet u een nare boodschap overbrengen: de klachten kunnen niet opgelost worden, er zijn geen behandelopties meer, de patiënt zal met pijn moeten leven. Óf u moet als leidinggevende een medewerker slecht nieuws brengen. Iemand ontslaan, afwijzen na een sollicitatie, of teleurstellen na een beoogde promotie.

U moet dan een slecht-nieuwsgesprek voeren. Een dergelijk gesprek vergt bepaalde vaardigheden en strategieën.

Na het volgen van de cursus 'Slecht-nieuws gesprekken' heeft u geleerd:

De training behandelt de theorie die nodig is voor het doen van een slecht-nieuwsgesprek. Slecht-nieuwsgesprekken leert u vooral door het te doen. De training bestaat daarom uit veel praktijkoefeningen. De cursus vindt plaats in een kleine groep in een vertrouwelijke en veilige sfeer. Iedere deelnemer kan goed oefenen en krijgt volop persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid om zich verder te bekwamen in het doen van slecht-nieuwsgesprekken.

deel dit artikel:  

Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Melisa Jongkind-Vaas
T 072 - 527 91 00
E mjongkind@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*

*
 
 

Inloggen

Cursus uitgelicht

Dag van de Eerstelijn Egmond aan Zee
Voor de 10e keer organiseert DOKh de Dag van de Eerstelijn in Egmond. Het thema van 2019 is 'Oud en Nieuw' in de breedste zin van het woord. Letterlijk valt dit op te vatten als een jaarwisseling, of de doelgroepen oudere mensen en pasgeborenen. In bredere zin kun je kijken naar de ontwikkelingen binnen de geneeskunde in de afgelopen jaren. De maatschappij verandert ook, met als gevolg nieuwe aandachtspunten waar de eerstelijn mee te maken krijgt. Vanuit deze achtergrond is het programma van de workshops weer een veelzijdig palet geworden vol informatie, actualiteit en relevantie voor de dagelijkse praktijk.
Meer informatie en inschrijven >