T  072 - 527 91 00
meer contactgegevens
 

ABCDE scenariotraining

ABCDE Scenario trainingIn de ABCDE scenariotraining wordt de theoretische achtergrond van de ABCDE- methodiek behandeld en volgen de cursisten een LOTUS parcours, een vaardighedentraining en een verkorte training AED en BLS. Na afloop van deze training zullen de cursisten zich zekerder en beter toegerust voelen in spannende situaties. Zij kunnen dan volgens de ABCDE- systematiek een ABCDE- bedreigde patiënt systematisch onderzoeken en beheersen de vaardigheden om levensreddende handelingen te kunnen verrichten.

ABCDE: "treat first what kills first"

Op de huisartsenpost worden de medewerkers regelmatig geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Deze situaties zijn vrijwel altijd onverwacht. Door het toepassen van de ABCDE- systematiek kunnen levens gered worden.

De theorie van de ABCDE- systematiek wordt kort toegelicht en gedemonstreerd aan de hand van een casus met een LOTUS patiënt. De cursist wordt getraind in het primair benoemen van symptomen en toestandsbeeld van de patiënt met acute ernstige klachten volgens de ABCDE systematiek. Aandacht zal worden besteed aan efficiënt communiceren in kritische situaties.

In de te behandelen casuïstiek wordt aandacht besteed aan:

Vaardigheden:

De vaardigheden nodig om te handelen in levensbedreigende situaties zullen met een ervaren SEH- verpleegkundige of ambulance- verpleegkundige of een huisarts geoefend worden.

De volgende vaardigheden kunnen geoefend worden:

Aangezien wij werken met zeer ervaren docenten is het mogelijk om ook andere vaardigheden bijvoorbeeld het uitvoeren van een tracheotomie, het opheffen van een spanningspneu, vernevelen, etc. te oefenen.

deel dit artikel:  

Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Femke Moerbeek
T 072 - 527 91 00
E fmoerbeek@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training en/of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een incompany training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*

*
 
 

Inloggen

Cursus uitgelicht

Dag van de Eerstelijn Egmond aan Zee
Voor de 10e keer organiseert DOKh de Dag van de Eerstelijn in Egmond. Het thema van 2019 is 'Oud en Nieuw' in de breedste zin van het woord. Letterlijk valt dit op te vatten als een jaarwisseling, of de doelgroepen oudere mensen en pasgeborenen. In bredere zin kun je kijken naar de ontwikkelingen binnen de geneeskunde in de afgelopen jaren. De maatschappij verandert ook, met als gevolg nieuwe aandachtspunten waar de eerstelijn mee te maken krijgt. Vanuit deze achtergrond is het programma van de workshops weer een veelzijdig palet geworden vol informatie, actualiteit en relevantie voor de dagelijkse praktijk.
Meer informatie en inschrijven >