T  072 - 527 91 00
meer contactgegevens
 

Brandwonden

BrandwondenEen voor velen waarschijnlijk herkenbare situatie. Een moeder belt in paniek naar de huisartsenpost. Haar zoontje van 3 jaar heeft hete thee over zich heen gekregen. Op de achtergrond hoor je het kind hartverscheurend huilen. Welke vragen stel je en welke adviezen geef je aan de moeder? Wanneer moeder en kind naar de huisartsenpost komen, hoe beoordeel je dan de brandwond, hoe maak je inschatting van het TVLO (= totaal verbrand lichaamsoppervlak) en hoe ga je de wond behandelen?

Voor een juiste diagnose is een goede beoordeling van de wond onontbeerlijk en is het van belang te weten hoe de brandwond is ontstaan. De richtlijnen over de behandeling van brandwonden zijn niet altijd eenduidig. Moeten blaren intact blijven, doorgeprikt worden of moet het blaar dak verwijderd worden? Welke verbandmaterialen worden gebruikt bij de behandeling van brandwonden?

In deze nascholing zullen brandwondenverpleegkundigen van het brandwondencentrum in Beverwijk u aan de hand van casuïstiek handvatten bieden bij het triëren, beoordelen en behandelen van brandwonden op de huisartsenpost.

deel dit artikel:  

Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Femke Moerbeek
T 072 - 527 91 00
E fmoerbeek@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training en/of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een incompany training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*

*
 
 

Inloggen

Cursus uitgelicht

Dag van de Eerstelijn Egmond aan Zee
Voor de 10e keer organiseert DOKh de Dag van de Eerstelijn in Egmond. Het thema van 2019 is 'Oud en Nieuw' in de breedste zin van het woord. Letterlijk valt dit op te vatten als een jaarwisseling, of de doelgroepen oudere mensen en pasgeborenen. In bredere zin kun je kijken naar de ontwikkelingen binnen de geneeskunde in de afgelopen jaren. De maatschappij verandert ook, met als gevolg nieuwe aandachtspunten waar de eerstelijn mee te maken krijgt. Vanuit deze achtergrond is het programma van de workshops weer een veelzijdig palet geworden vol informatie, actualiteit en relevantie voor de dagelijkse praktijk.
Meer informatie en inschrijven >