"Als we ons blindstaren op het verleden, lopen we het risico te worden ingehaald door de toekomst."
~ Cibenko
 

Acute kindergeneeskunde

Acute kindergeneeskunde

Een acuut ziek kind... hoe reageert u daarop? Voelt u zich op dit moment voldoende capabel om adequaat te handelen bij een spoedgeval bij kinderen?

Kinderen zijn geen kleine volwassenen. De kindergeneeskunde kenmerkt zich door andere en anders verlopende ziektebeelden en de reactie van kinderen op ziekten en verwondingen kan zowel fysiek als psychisch verschillen van die van volwassenen. De behandeling is daarom ook anders dan bij volwassenen. In een acute situatie moet daar rekening mee worden gehouden. Maar nog belangrijker, hoe herken je het acuut zieke kind? Waar moet op gelet worden?

Tijdens deze training komt het herkennen van het acuut zieke kind aan de orde, daarnaast zullen een aantal veelvoorkomende bedreigende ziektebeelden bij kinderen worden besproken en zal er uitvoerig geoefend worden volgens het ABCD-principe.

Daar tijdens de ABCD methode het kind in een reanimatiesetting kan komen zal een onderdeel van de training ook bestaan uit het reanimeren van baby's en kinderen met gebruik van de AED. Dit volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.


Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Femke Moerbeek
T 072 - 527 91 00
E fmoerbeek@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training en/of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een incompany training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*
*