"Ik denk veel aan de toekomst, want het is daar dat ik de rest van mijn leven zal doorbrengen."
~ Woody Allen
 

Intervisietraining voor regieartsen

De ANW-dienstenposten voor huisartsenzorg zijn een plek van ontwikkeling en vernieuwing. Stevigheid, visie en professionaliteit zijn van groot belang in het streven naar kwaliteit. Dit geldt zowel voor de organisatie als de individuele professionals. De regie-artsenfunctie is een relatief nieuwe functie. Huisartsen zullen in deze functie moeten en kunnen groeien.

Intervisie voor regie-artsen draagt bij aan deze groei. Intervisie biedt de kans te leren van eigen en elkaars ervaringen, ruimte voor intercollegiale uitwisseling, intercollegiale ondersteuning en kan mogelijk ook bijdragen aan uniformering. Met het aanbieden van intervisie wordt regie-artsen individueel en als groep een kans geboden de functie verder te ontwikkelen en versterken. Dit zal de organisatie ten goede komen.

Bij intervisie dient de concrete werkervaring als uitgangspunt. Deelnemers brengen in waar zij in deze functie tegenaan lopen en wat hen bezig houdt. Vervolgens wordt er op een semi-gestructureerde wijze (met een passende intervisie methode) gereflecteerd, geanalyseerd, gegeneraliseerd en wordt daarvanuit weer een vertaalslag gemaakt terug naar de praktijk.

Bij intervisie gaat het meestal niet of slechts zijdelings over het puur inhoudelijke niveau van het vak. Wel gaat het over alles wat bij dit vak naast inhoud komt kijken: communicatie, samenwerking, professionaliteit, omgaan met verantwoordelijkheid, de brug tussen de verschillende manieren van denken (medisch-triage) et cetera.


Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Brigitte Dolderman
T 072 - 527 91 00
E bdolderman@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training en/of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een incompany training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*
*