Spoedgevallen in de palliatieve zorg

Meestal wordt de zorg in de palliatieve fase van een patiënt gekenmerkt door vooruit denken, proactief handelen en symptomen bestrijden. Als eigen huisarts hoor je op de hoogte te zijn van de wensen van je patiënt: wil deze in noodgevallen nog opgenomen worden in het ziekenhuis of wil hij dit absoluut niet meer? Bij proactief handelen, hoort ook een goede overdracht aan de dienstdoende collega.
Als dienstdoende arts kun je ondanks alle inspanningen van de eigen huisarts toch nog geconfronteerd worden met onverwachte problemen die acuut om zorg vragen. Wat te doen bij een dreigende dwarslaesie of een ileus? Soms kan een symptoom refractair worden en is palliatieve sedatie de enige mogelijke behandeling. Hoe pas je deze toe? Wat zijn de mogelijkheden en welke beperkingen kun je tegenkomen?

Tijdens deze workshop zullen we uitgebreid ingaan op de spoedeisende problematiek rondom een patiënt in de terminale fase. De workshop is bedoeld voor zowel de "vaste" als voor de waarnemende huisartsen op de Huisartsenpost.

Indien er al een protocol Palliatieve Zorg op de HAP is dan zal dit besproken worden; is er nog geen protocol dan is er gelegenheid om kennis te maken met een elders ontwikkeld protocol Palliatieve zorg, dat u zal ondersteunen in het bieden van optimale zorg voor de palliatieve patiënten op de post.


Meer informatie

Voor al uw vragen over de bovenstaande training kunt u contact opnemen met:

Femke Moerbeek
T 072 - 527 91 00
E fmoerbeek@dokh.nl

Interesse?

Heeft u interesse in de bovenstaande training en/of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een incompany training? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*
*
*
*