"Als we ons blindstaren op het verleden, lopen we het risico te worden ingehaald door de toekomst."
~ Cibenko
 

Werkgroep logopedisten

De werkgroep logopedisten organiseert op vrijwillige basis nascholing voor collega's in de regio Noord-Holland. De werkgroep wordt ondersteund door DOKh.

Werkgroepleden:

  • Sabrina Bout
  • Jessica van Es
  • Margaret Kappert
  • Sanne Komen
  • Mirjam Smal

Ideeën, suggesties voor trainingen en cursussen en nieuwe leden zijn van harte welkom. Laat het ons weten en mail naar secretariaat@dokh.nl.

Even voorstellen: Jessica van Es

Jessica van Es: logopedist en werkgroeplid

Sinds 1991 werk ik als zelfstandig logopedist in Purmerend. Eerst als all round logopedist, maar de laatste jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het begeleiden van kinderen met lees- en spellingsproblemen. Ik werk nu ook enkele uren per week free lance als dyslexiebehandelaar.

Toen de regionale na- en bijscholing vanuit DOKh opgestart werd, was ik daar heel blij mee, want regelmatig moest ik ver reizen wanneer ik na- en bijscholing wilde volgen.
Daarom wilde ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling hiervan. Met de werkgroep denken we na over de mono- en multidisciplinaire cursussen en workshops die we naar de regio willen halen en meestal worden die goed bezocht en beoordeeld.

In mijn eigen werk is de multidisciplinaire samenwerking vaak gericht op het onderwijs, maar veel logopedisten werken samen met allerlei disciplines binnen de gezondheidszorg, vaak paramedici. Tijdens regionale na- en bijscholing leren we van en met elkaar en vindt er steeds meer ontschotting plaats. De focus op concurrentie in de zorg kan gelukkig niet verhinderen dat samenwerking in de zorg langzaam oprukt. Het is mijn overtuiging dat juist dit de beste zorg oplevert!