"Kennis is van geen waarde tenzij je deze in de praktijk brengt."
~ Heber J. Grant
 

(MIO) training: Rouw- en verliesbegeleiding

Datum:
Vrijdag 30 oktober 2020
Tijdstip:
9.00 - 11.00 uur
Doelgroep:
Verloskundigen
Locatie:
ONLINE
Accreditatie:
4 uur
Kosten:
Abonnee: € 165,00
Niet abonnee: € 195,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Wietske Duinsbergen; psycholoog en docent aan de Verloskunde Academie Amsterdam

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Melisa Jongkind
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Online training bestaande uit een voorbereidingsopdracht, een 2-uur durende videobijeenkomst via ZOOM en een verwerkingsopdracht (na afloop, om het onderdeel met de actrice te vervangen).

Zwangerschap en geboorte zijn van alle tijden evenals rouw- en verlieservaringen die daarbij kunnen ontstaan. Wat als verlies wordt gezien en waarover gerouwd wordt, wordt tegenwoordig ook beïnvloed door (sociale) media, films en documentaires waarin de ‘maakbaarheid’ van het leven op diverse wijzen naar voren komt. Rondom de zwangerschap kunnen rouw en verlies gaan over overlijden, over aangeboren afwijkingen, zwangerschapsafbreking en ook over de geboorte van een kind dat niet voldoet aan de (impliciete) verwachtingen (e.g. qua uiterlijk, geslacht, gedrag) of over een baring die anders is verlopen dan gehoopt, een relatie die eindigt etc.

Rouw en verlies kan ouders raken op alle niveaus van hun mens-zijn; zowel lichamelijk, emotioneel, intellectueel als existentieel. Voor hulpverleners vraagt dit zorg te bieden waarbij rekening wordt gehouden met deze 4 dimensies en samen met ouders te kiezen waar de meeste aandacht nodig. Het toepassen van bovenstaande, wetenschappelijke, zorg-ethische inzichten, op een wijze die aansluit bij de cliënte, kan extra oefening vragen.

Tijdens de online training wordt de theorie van rouw en rituelen bij een zwangerschapsonderbreking interactief met u besproken, wordt gekeken naar de beschikbare effidence vanuit zorg-ethisch perspectief rouw en verliesbegeleiding.

Online training:

Belangrijk bij deze online training is dat je vooraf goed de voorbereiding leest en maakt.

Deze training wordt gegeven aan een groep van maximaal 6 deelnemers.

Kort voor de training ontvang je van ons een link naar de videobijeenkomst via Zoom.

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 4,5 uur bij de KNOV (2,5 uur onder categorie A "bij- en nascholing" en 2 uur onder categorie C "Methodisch intercollegiaal overleg) onder ID nummer 361988.


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholingAlgemene Voorwaarden en toestemming delen met derden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.