"Kennis is van geen waarde tenzij je deze in de praktijk brengt."
~ Heber J. Grant
 

Agressiereductie

Data meerdaagse
cursus:
Dinsdag 12 november 2019: 1/2
Woensdag 27 november 2019: 2/2
Tijdstip:
18.00 - 21.00 uur
Doelgroep:
Huisartsen, Doktersassistenten, Praktijkondersteuners somatiek, Praktijkondersteuners GGZ, Triagisten, Apothekers, Huisartsenposten, Dietisten, Eerstelijns Psychologen, Ergotherapeuten, Fysiotherapeuten, Logopedisten, Managers, Oefentherapeuten, Podotherapeuten, Verloskundigen, Verpleegkundig specialisten
Locatie:
DOKh
Robijnstraat 6 , 1812 RB ALKMAAR
Accreditatie:
6 uur
Kosten:
Nascholingskosten abonnée DOKh (factuur): € 340,00
Nascholingskosten niet abonnée DOKh (factuur): € 460,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Ans Wiebosch

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Helma Deutekom
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Zorgverleners in de 1e lijn worden in toenemende mate geconfronteerd met teleurgestelde, ontevreden of wanhopige patiënten en/of omstanders die hen beledigen, uitschelden, bedreigen of zelfs aanvallen. Tijdens deze agressiereductie training leert u adequaat te reageren op verbaal agressief gedrag. De medewerker wordt zicht bewust dat zijn of haar eigen gedrag altijd gedrag bij een ander oproept. Door zich bewust te worden van het eigen gedrag, zowel verbaal als non-verbaal, is de medewerker beter in staat conflictueuze situaties te voorkomen dan wel in de kiem te smoren door effectief te de-escaleren.

Doelstellingen van de Basistraining omgaan met agressie:
Het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van agressief gedrag; Het herkennen van de diverse (verbale) agressie vormen (A,B,C); Het adequaat kunnen reageren op de verschillende vormen van agressie; Het hanteren van agressiereducerende technieken; Het omgaan met emoties; Het adequaat stellen van grenzen; Gebruik te maken van geweldloze communicatie.

Werkwijze:
Ervaringsgericht leren is bepalend voor deze training. De theorie zal in het eerste dagdeel kort en praktisch uiteen worden gezet. De theorie sluit aan bij de dagelijkse praktijk. De deelnemers leren de verschillende vormen van agressie herkennen en zullen in de 2e bijeenkomst oefenen met een professionele trainingsacteur. Daarmee zullen ze de invloed van hun eigen gedrag ervaren. Het escalerend dan wel de-escalerend gedrag van de medewerker en de invloed op het gedrag van de agressor wordt inzichtelijk gemaakt. Men leert welk gedrag het beste kan worden ingezet bij de verschillende agressievormen teneinde de agressie effectief te reduceren. De volgende aspecten komen daarbij aan bod: verbale en non-verbale communicatie, zelfbewustzijn, LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen).
Bij de spanningscontrol-oefening leert de medewerker wat spanning doet en op welke wijze de medewerker de spanning kan laten wegvloeien teneinde op een rationele wijze het conflict te kunnen oplossen.


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholingAlgemene Voorwaarden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.