"They always say time changes things, but you actually have to change them yourself."
~ Andy Warhol
 

Dagje Texel

Datum:
Zaterdag 12 september 2020
Tijdstip:
9.30 - 17.00 uur
Doelgroep:
Doktersassistenten, Praktijkondersteuners somatiek
Locatie:
Stayokay
Haffelderweg 29 , 1791 AS DEN BURG
Accreditatie:
5 uur
Kosten:
Abonnee: € 185,00
Niet abonnee: € 235,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Cursusleiding:
Christien van Velzen, Antje de Boer en Tineke van Baar
Docente(n):
Bjorn de Vries, Alie van der Heide-Steenge, Koen Gilissen, Hanneke Koopmans, Ineke Ligtermoet, Peter Nijboer, Saskia Visser , Warner Prevoo

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Helma Deutekom
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Dagje Texel - It giet oan

We zijn blij te kunnen melden dat Dagje Texel door kan gaan. Wel met een kleiner aantal zodat we ons volledig aan de regels kunnen houden.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij dus als je wil, wacht dan niet want we kunnen en mogen niet boven het vastgestelde aantal personen gaan.

Zaterdag 12 september 2020

voor praktijkassistenten én praktijkondersteuners.

Programma


1. Uitgeslapen

Bjorn de Vries, milieutechnoloog en organisatieadviseur


Of je nou een vroege vogel bent of een avondmens, een goede nachtrust is voor iedereen van belang. Bjorn de Vries, van oorsprong milieutechnoloog en via een carrière als organisatieadviseur nu al zo’n 14 jaar actief op het gebied van vitaliteit in organisaties, vertelt waarom wij onze nachtrust serieus moeten nemen. En ook hoé we dat dan kunnen doen, en wat we beter niet kunnen doen. Kortom, veel informatie, do’s & don’ts zowel voor jezelf als voor je patiënten, met verve gebracht.

Je mág in slaap vallen tijdens deze presentatie, maar wij weten eigenlijk wel zeker dat Bjorn je wakker houdt!

én

2a. Seks & SOA, (hoe) bespreek je dat?

Alie van der Heide-Steenge, coördinator NVDA-Expertgroep Seks-Soa en SOA-praktijkassistent in Groningen en workshoptrainer

Als doktersassistent, POH-somatiek of SOH kom je regelmatig casuïstiek tegen waarbij SOA of seksuele gezondheid ter sprake zou moeten komen. Echter privacy- en schaamtegevoelens zorgen er vaak voor dat de onderwerpen seks en SOA onbesproken blijven. Onbevredigend voor zowel de patiënt als de zorgverlener.

In deze interactieve workshop krijg je tools aangeboden om seks en SOA op professionele wijze ter sprake te brengen. We gaan in op het begrip seksuele gezondheid,frissen je kennis op over SOA’s en aan de hand van diverse casuïstiek leer je meer over seks-SOA-problematiek en wat je daar als DA, POH-s of SOH mee kunt.
Heb je daarna de smaak te pakken gekregen en wil je een eigen soa-spreekuur of een spreekuur seksuele gezondheid (sg) opzetten? Ook daarover krijg je de nodige informatie.

2b. It’s Party Time!

Saskia Visser, gecertificeerd EHBDu trainer van Educare Groningen, en verpleegkundige en docent eerste hulp

Het gebruik van drank en drugs (middelengebruik) neemt nog steeds toe. Voorheen met name bij grootschalige evenement maar de laatste jaren steeds meer in het gewone uitgaanscircuit. Het overmatig gebruik van middelen kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties en wat zijn de schadelijke gevolgen?
Deze presentatie behandelt gezondheidsverstoringen en acute incidenten door partydrugs. Centraal staan de gewenste en ongewenste effecten van verdovende- stimulerende- en tripmiddelen zoals XTC, speed, cocaïne, alcohol, GHB, cannabis, lachgas, ketamine, 4-FA. Je krijgt antwoord op al je vragen. Joint the party 

óf

2c. Mindfulness

Hanneke Koopmans en Ineke Ligtermoet, psychosomatisch oefentherapeuten en mindfulnesstrainers

Mindfulness…. niets zweverigs aan, ofwel hoe spanning aantoonbaar meer invloed op onze (lichamelijke en psychische) klachten kan hebben dan je misschien zou verwachten.
Stress, spanning….? Niets mis mee. Zelfs gezond, als er maar voldoende ontspanning tegenover staat. We hebben nog hetzelfde stress-systeem als de oermens. We leven alleen in een behoorlijk ingewikkeldere tijd waarbij een veel groter beroep gedaan wordt op dit systeem. Ergernissen, deadlines, dingen die we van onszelf moeten of die anderen van ons verwachten. Lichamelijke klachten die maar niet over gaan.
Zie dan maar eens de balans te bewaren!
In deze workshop krijg je een inkijk in mindfulness, en ervaar je zelf hoe mindfulness je kan helpen met de onvermijdelijke stressfactoren in het leven om te gaan.

én

3a. Jeuk!

Peter Nijboer, dermatoloog Noordwest Ziekenhuis locatie Den Helder en Texel

Jeuk is erger dan pijn. Dat jeuk vervelend is weten we allemaal wel uit eigen ervaring. Jeuk kent vele oorzaken, mét en zonder zichtbare huidaandoeningen, soms tijdelijk, soms chronisch. Wat vraag je, waar kun je naar kijken, waar moet je op letten? Wanneer is labonderzoek zinvol, of een biopt. En natuurlijk: welke tips kun je geven. Kortom, er valt veel over te vertellen. Peter Nijboer, dermatoloog, neemt ons mee in de geheimen van jeuk en leert ons over oorzaken, herkennen, do’s en don ’ts.

óf

3b. Parkinson, en dan? Wat je altijd al wilde weten over de ziekte van Parkinson en parkinsonisme

Koen Gilissen, Parkinsonverpleegkundige NWZ


Wist je dat deze ziekte meer dan gemiddeld voorkomt in deze regio? In deze workshop hebben we het over
Parkinson en – net even anders maar vergelijkbare symptomen – parkinsonisme. Wat kun je in de huisartsenpraktijk tegen komen, wat zijn de nieuwe inzichten en behandelmethodes. Na deze workshop ken je de meest voorkomende symptomen, ben je op de hoogte van de ins en outs van de medicatie en kun je tips geven voor veel voorkomende problemen bij de ziekte van Parkinson.

óf

3c. Mindfulness

Hanneke Koopmans en Ineke Ligtermoet, psychosomatisch oefentherapeuten en mindfulnesstrainers


Zie voor informatie over deze workshop onderdeel 2C

én

4. Echte dokters huilen ook

Warner Prevoo, interventieradioloog AVL/OLVG

Wat gebeurt er als een dokter opeens patiënt wordt? Warner Prevoo, kankerspecialist, kreeg zélf longkanker en schreef een boek over zijn ervaring als patiënt. En nu komt hij ons erover vertellen, open, eerlijk en met humor. Een indrukwekkend verhaal. Kom luisteren.

Programma

09.00 – 09.30 - inloop met koffie/thee
09.30 – 10.45 - 1. Plenaire opening: Uitgeslapen
10.45 – 11.05 - pauze
11.05 – 12.20 - keuzeworkshop:
- 2a Seks-SOA
- 2b It’s Party Time!
- 2c Mindfulness
12.20 – 13.30 - lunch aangeboden door de NVDA
13.30 – 14.45 - keuzeworkshop
- 3a Jeuk!
- 3b Parkinson
- 3c Mindfulness (dezelfde workshop als 2c)
14.45 – 15.00 - pauze
15.00 – 16.15 - 4. plenaire afsluiting: Echte dokters huilen ook
16.15 – 17.00 - borrel

Praktische gegevens


Locatie : Stayokay, Haffelderweg 29, 1791 AS DEN BURG
(let op: parkeren is gratis op het terrein van Stayokay, langs de weg parkeren is niet toegestaan). De locatie is vanaf de veerhaven goed bereikbaar met de bus, en ook met de fiets.
De bus naar Den Burg staat klaar in de veerhaven bij aankomst van de boot.
De begin- en eindtijd van de cursusdag sluiten goed aan op bus of fiets en boot.
Aantal deelnemers: minimaal 30

Tip: Blijf in beweging en neem de fiets!


Bij aankomst op Texel kun je heel eenvoudig in de Veerhaven een fiets huren. De afstand naar de cursuslocatie in Den Burg is ongeveer 6 kilometer, een klein half uurtje fietsen. Je kunt de fiets van tevoren reserveren via www.fietsverhuurtexel.nl. Dit is vooral aan te raden als je een fiets met trapondersteuning wilt huren, maar scheelt ook tijd. Je kunt dan direct met je betaalbewijs je fiets ophalen en hoeft geen formulieren in te vullen.


Blijf een nachtje


Deelnemers aan de cursusdag (en hun partner/gezin) kunnen profiteren van een speciaal overnachtingstarief bij Stayokay.
Reserveren kan rechtstreeks bij Stayokay.
Vermeld erbij dat je voor de DOKh scholing komt.

Stayokay Texel | Haffelderweg 29 | 1791 AS | Den Burg
+31222315441 | fax +31222313889
e-mail texel@stayokay.com | www.stayokay.com/texel

Accreditatie

Geaccrediteerd voor 5 uur - Kabiz en NVVPO.


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholing


*
*

Algemene Voorwaarden en toestemming delen met derden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.