"Wat nooit is betwijfeld, is nooit bewezen."
~ Denis Diderot
 

Het is een nacht....

Datum:
Donderdag 28 november 2019
Tijdstip:
18.00 - 23.00 uur
Doelgroep:
Huisartsen
Locatie:
Medisch Centrum Molenstraat
Molenstraat 1 , 1911 BR UITGEEST
Accreditatie:
5 uur
Kosten:
Nascholingskosten huisartsen (factuur): € 185,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Irmgard Rietbroek
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Het is een nacht!

En om die nacht goed door te komen worden tijdens deze nascholing twee onderwerpen behandeld die vragen om extra kennis en extra oefening:

Spoedgevallen in de ouderenzorg

Tijdens je dienst op de post op wordt je geconfronteerd met alle leeftijden; zo ook met ouderen. Deze patiëntengroep vraagt om extra kennis van de dienstdoende arts.Wat zijn de mogelijkheden en welke beperkingen kan je tegen komen bij een ernstig zieke ouderen die acuut zorg nodig hebben.Bij proactief handelen, hoort ook een goede overdracht aan de dienstdoende collega.

Als dienstdoende arts kun je ondanks alle inspanningen van de eigen huisarts toch nog geconfronteerd worden met onverwachte problemen die acuut om zorg vragen bij ouderen. Wat te doen bij een dreigende een ernstige zieke oudere? Wat zijn de mogelijkheden en welke beperkingen kun je tegenkomen?

ABCDE; oefening baart kunst

Op de huisartsenpost worden huisartsen regelmatig geconfronteerd met levensbedreigende situaties. Deze situaties zijn vrijwel altijd onverwacht. Door toepassen van de ABCDE- systematiek kunnen levens gered worden.

De theorie van de ABCDE- systematiek wordt toegelicht. De huisarts wordt getraind in het primair benoemen van symptomen en toestandsbeeld van de patiënt met acute ernstige klachten volgens de ABCDE systematiek. Aandacht zal worden besteed aan efficiënt communiceren in kritische situaties en aan een efficiënte overdracht.

De vaardigheden nodig om te handelen in levensbedreigende situaties zullen met een ervaren SEH- verpleegkundige of ambulance- verpleegkundige geoefend worden. U oefent het inbrengen van een infuusnaald op een fantoom, het klaarmaken van een infuussysteem, het uitvoeren van een jawthrust en chin lift en het toedienen van zuurstof.

Programma

17:30-18:00 uur: inloop

18:00-18:30 uur: spoedgevallen in de ouderenzorg

18:30-19:30 uur: casuïstiek oefenen met een LOTUS patiënt

19:30-20:15 uur: diner

20:15-21:00 uur: plenair abcde-methodiek

21:00-23:00 uur:casuïstiek oefenen met een LOTUS patiënt en vaardigheden ABCDE

23:00 uur:einde


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholingAlgemene Voorwaarden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.