MIO Counselen toedieningswijze vitamine K bij pasgeborenen

Datum:
Dinsdag 11 oktober 2022
Tijdstip:
9.00 - 13.00 uur
Doelgroep:
Verloskundigen
Locatie:
ONLINE
Accreditatie:
5 uur
Kosten:
Cursusprijs bij factuur: € 225,00
Abonnementskorting: € -25,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Joelke Sanderse, BoA., coach, trainer, MIO-begeleider DOKh

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Annemarie Breed
T 072 - 527 91 00
E abreed@dokh.nl

Stuur door naar collega

Stuur door naar een collega

Via onderstaand formulier stuur je de url naar deze pagina door naar je collega of eventuele andere geïnteresseerden.

Op 10 december 2021 kopten diverse media, waaronder het AD, “Vanaf volgend jaar krijgen pasgeboren baby's geen druppeltjes maar injectie vitamine K”. Genuanceerder uitgedrukt betekent dit besluit van VWS dat er voor ouders een extra optie komt wat betreft de keuze omtrent de wijze van toedienen van vitamine K aan hun pasgeborene. Verloskundigen pakken, kijkend naar informatie over het toedienen van vitamine K op hun websites, voortvarend hun rol op om ouders te begeleiden bij het maken van die keuze. Daarnaast werken de KNOV en andere partijen aan het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal, deskundigheidstraining en een vergoeding voor de kosten van counseling, verstrekking en toediening van intramusculaire vitamine K.

Verloskundigen ontmoeten ouders met vragen over het nut en de noodzaak van injecteren van vitamine K bij hun pasgeborene in het licht van het ongemak dat dat voor hun kind zou kunnen hebben én de alternatieven die ervoor bestaan. Opnieuw wordt een onderdeel van het verloskundig handelen hiermee onderwerp van een besluitvormingsproces. Dat kan een andere intensiteit oproepen dan de gesprekken die voorheen over het toedienen van vitamine K in de meeste gevallen gevoerd werden. Dit vraagt ook nu weer om een verloskundig coach, die op de hoogte is van de meest recente inzichten, haar eigen risicoperceptie kent en gezamenlijke besluitvorming kan toepassen in de praktijk. Niet altijd een even eenvoudige opgave aangezien emoties bijvoorbeeld de besluitvorming en het gesprek kunnen kleuren.

DOKh bied je daarom een MIO Counselen toedieningswijze vitamine K bij pasgeborenen aan. De (wetenschappelijke) inzichten en achtergrondinformatie opgesteld door relevante instanties (e.g. het RIVM, KNOV) neem je ter voorbereiding op de MIO door. Tijdens de MIO gaan we door middel van intervisie aan de slag met de leervragen van de deelnemers op basis van de dagelijkse praktijk en de voorbereidingsopdracht.

Online training

Voor deze training is het belangrijk dat je de voorbereiding goed doorneemt, de aanbevolen literatuur leest en de opdracht vooraf instuurt. Dit is het moment om je kennis te verbreden en verdiepen. Tijdens de MIO wordt ingegaan op hoe deelnemers de implementatie van het nieuwe vitamine K beleid voor zich zien en kan men van elkaar leren.
Vanwege het interactieve karakter van de training wordt het aantal deelnemers beperkt tot 10.
Kort voor de training ontvang je van ons een link naar de Zoom bijeenkomst.

Bij online trainingen vragen wij je de camera aan te zetten. Alleen dan kunnen wij de scholing voor je accrediteren.

Accreditatie

Deze training is door de KNOV geaccrediteerd voor 5 punten in categorie C methodisch intercollegiaal overleg (ID: 455149).


Inschrijven wachtlijst

Op dit moment is de cursus volgeboekt. U kunt zich wel inschrijven voor de wachtlijst.

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Gegevens deelnemer

M V Neutraal *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholing
Algemene Voorwaarden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing


Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag. Ik ontvang een digitale factuur met de incasso-opdracht op het bovengenoemde e-mailadres.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.


Maximaal 50 tekens