MIO Van lastige naar leerzame gesprekken

Datum:
Dinsdag 21 juni 2022
Tijdstip:
9.00 - 13.00 uur
Doelgroep:
Verloskundigen
Locatie:
ONLINE
Accreditatie:
6,5 uur
Kosten:
Cursusprijs bij factuur: € 225,00
Abonnementskorting: € -25,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Wietske Duinsbergen; psycholoog en docent aan de Verloskunde Academie Amsterdam

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Annemarie Breed
T 072 - 527 91 00
E abreed@dokh.nl

Stuur door naar collega

Stuur door naar een collega

Via onderstaand formulier stuur je de url naar deze pagina door naar je collega of eventuele andere geïnteresseerden.

MIO Van lastige naar leerzame gesprekken

In de verloskunde krijg je te maken met allerlei verschillende mensen en situaties. Veel gesprekken zullen prettig en redelijk ‘als vanzelf’ verlopen. Andere gesprekken voelen wellicht meer aan als lastig, omdat het onderwerp niet eenvoudig is om bespreekbaar te maken of omdat een cliënt gedrag vertoond waar je niet zo goed raad mee weet. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: je vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld en wilt dat aankaarten, je voelt je genoodzaakt een melding te doen bij Jeugdzorg, de NIPT geeft een aanwijzing voor Trisomie, 21, 13 of 18. Of je vind een medische aanwijzing voor een probleem dat een cliënt niet heeft zien aankomen, zoals DG of een verhoogde RR; de cliënt wordt patiënt tegen wil en dank. Daarnaast zijn er cliënten die moeilijk gedrag vertonen, zoals claimend gedrag.

Verloskundigen verschillen in wat ze als ‘makkelijke’ en ‘lastige’ gesprekken ervaren. De gemeenschappelijke noemer is, van beide kun je veel leren; over jezelf en de ander. Als zorgverlener heb je bovendien de taak je in te spannen om de interactie met je cliënt zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Hoe dit voor de cliënt, haar partner en jezelf op een heilzame manier te doen vergt mogelijk meer oefening en achtergrondkennis.

DOKh biedt de praktische training van lastige naar leerzame gesprekken. De achtergrondinformatie betreffende huiselijk geweld, NIPT uitslag, de medische bevindingen en de daarbij behorende inhoudelijke thema’s neem je als voorbereiding op de training, door. Tijdens de training wordt de theorie van ‘Lastige interactie’ interactief besproken, toegesneden op de behoeften van de deelnemende verloskundigen (je kunt dus ook andere inhoudelijke thema’s aandragen). Ook krijg je de gelegenheid om een gesprek te oefenen met een actrice.

Tijdens het oefenen worden intervisie over eigen ervaringen en het oefenen met gespreksvaardigheden afgewisseld. Beide staan onder begeleiding van een zeer ervaren docent en actrice.

In de intervisie en rollenspelen gaan we onder andere in op:

  • Identificeren van hetgeen als lastig wordt ervaren in een gesprek (probleem) en het komen tot een gespreksdoel (hulpvraag);
  • Exploreren van wat er in de cliënt omgaat, gedurende het gehele consult;
  • Stilstaan bij eigen normen en waarden, en de mogelijke invloed daarvan op het gesprek.

Online training

Voor deze training is het belangrijk dat je de voorbereiding goed doorneemt en de opdracht vooraf instuurt.
Vanwege het interactieve karakter van de training wordt het aantal deelnemers beperkt tot 10.
Kort voor de training ontvang je van ons een link naar de Zoom bijeenkomst.

Bij online trainingen vragen wij je de camera aan te zetten. Alleen dan kunnen wij de scholing voor je accrediteren.

Accreditatie:

Deze training is door de KNOV geaccrediteerd voor 6,5 punten, waarvan 2,5 in categorie A (bij- en nascholing) en 4 in categorie C (methodisch intercollegiaal overleg) ID: 419409.


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V Neutraal *
*
*
  *
*


 
 


 
 


U ontvangt hierop alle informatie omtrent de scholing.
*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*


Beroepsregister

*
 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholingAlgemene Voorwaarden en toestemming delen met derden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag. Ik ontvang een digitale factuur met de incasso-opdracht op het bovengenoemde e-mailadres.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.
Maximaal 50 tekens