Annemarie Breed
T 072 - 527 91 00
E abreed@dokh.nl
Baren is van alle tijden evenals de baringspijn die daarbij door vele vrouwen wordt ervaren hoewel er ook vrouwen zijn die (ten dele) geen pijn voelen tijdens de baring. Tegenwoordig beïnvloeden naast eventuele eigen ervaring en verhalen uit de omgeving ook (sociale) media, films en documentaires het beeld dat zwangeren en hun partners hebben van baren inclusief de 'maakbaarheid' van de baringservaring. Het gesprek tussen de verloskundig zorgverlener en de zwangere (en haar partner) ter voorbereiding op de baring wordt hierdoor beïnvloed.
Luisterend naar baringsverhalen valt op dat deze veelal een sensorische, affectieve en cognitieve dimensie bevatten. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de perceptie van baringspijn o.a. afhangt van vele psychische, contextuele en culturele factoren en niet alleen van de sensorische prikkels. In gesprek gaan over de baring verondersteld dan ook een gesprek over deze diverse aspecten met de zwangere en voor haar relevante anderen. Het toepassen van wetenschappelijke inzichten op een wijze die aansluit bij de cliënte kan extra oefening vragen.
Belangrijk bij deze online training is dat je vooraf goed de voorbereiding leest en maakt.
Er kunnen maximaal 7 verloskundigen deelnemen. Kort voor de training ontvang je van ons een link naar de videobijeenkomst via Zoom.
Bij online trainingen vragen wij u de camera aan te zetten. Alleen dan kunnen wij de scholing voor u accrediteren.
Geaccrediteerd door de KNOV voor 6 uur onder categorie C ’’methodisch intercollegiaal overleg" (ID nummer 328971).
Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.