Wie een keer wordt bestraft is nog geen slechte zorgverlener

Datum:
Woensdag 1 juni 2022
Tijdstip:
13.00 - 14.00 uur
Doelgroep:
Dietisten, Doktersassistenten, Huisartsen, Praktijkondersteuners GGZ, Praktijkondersteuners somatiek, Triagisten, Verloskundigen, Huisartsenposten, Praktijkondersteuners ouderenzorg, Specialisten ouderengeneeskunde, Praktijkmanagers, Cosmetisch artsen
Locatie:
Hotel Zuiderduin
Zeeweg 52 , 1931 VL EGMOND AAN ZEE
Accreditatie:
1 uur
Kosten:
Cursusprijs: € 45,00
Kosteloos bij klachten, geschillen en/of calamiteiten: € 0,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Docente(n):
Mr. O.L. (Oswald) Nunes: advocaat bij KBS Advocaten N.V. te Utrecht.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Daniëlle Koeman
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

Stuur door naar collega

Stuur door naar een collega

Via onderstaand formulier stuur je de url naar deze pagina door naar je collega of eventuele andere geïnteresseerden.

Deze workshop is onderdeel van de Dag van de Eerstelijn, maar kan ook los worden gevolgd.

Voor alle zorgaanbieders die bij DOKh aangesloten zijn voor Klachten, Geschillen en/of Calamiteiten is deze workshop gratis.

Mr. O.L. (Oswald) Nunes is als advocaat werkzaam bij KBS Advocaten N.V. te Utrecht. Hij is gespecialiseerd in medisch aansprakelijkheidsrecht. Oswald heeft een jarenlange ervaring op het gebied van civiele-, tuchtrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van beroepsbeoefenaren en instellingen in de gezondheidszorg. Bijzondere aandacht heeft hij voor regelgeving omtrent de opleiding en registratie van artsen.

Ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum als advocaat is dit jaar van de hand van Oswald verschenen Tot Persistit!, verzamelde blogs van een defense lawyer in het gezondheidsrecht (Boom juridisch, 2021).

In zijn bijdrage op de Dag van de Eerstelijn geeft Oswald een schets van het systeem van het medisch tuchtrecht en wordt uitleg gegeven over het verloop van een procedure bij de tuchtrechter. Ook worden diverse voorvallen in de dagelijkse praktijk en enkele in het oog springende uitspraken van de tuchtrechter besproken. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn onder meer het beroepsgeheim, de geneeskundige verklaring, dossiervoering, samenwerking, bejegening, triage, taakdelegatie, supervisie en waarneming. Tot slot worden er praktische tips gegeven in het onverhoopte geval er een klacht komt of dreigt.

Er bestaat daarbij volop ruimte voor vragen en discussie.


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V Neutraal *
*
*
  *
*


 
 


 
 


U ontvangt hierop alle informatie omtrent de scholing.
*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*


Beroepsregister

*
 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholingAlgemene Voorwaarden en toestemming delen met derden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag. Ik ontvang een digitale factuur met de incasso-opdracht op het bovengenoemde e-mailadres.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.
Maximaal 50 tekens