"Kennis is van geen waarde tenzij je deze in de praktijk brengt."
~ Heber J. Grant
 

Zelfregulatie van stress en veerkracht

Datum:
Dinsdag 9 juni 2020
Tijdstip:
17.30 - 21.00 uur
Doelgroep:
Huisartsen, Praktijkondersteuners somatiek, Praktijkondersteuners GGZ
Locatie:
DOKh
Robijnstraat 6 , 1812 RB ALKMAAR
Accreditatie:
3 uur
Kosten:
Abonnee: € 170,00
Niet abonnee: € 230,00
Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00
Cursusleiding:
DOKh
Docente(n):
Hans Hoogervorst, huisarts en HeartMath-therapeut en -groepstrainer (www.deveerkrachtwerkplaats.nl )

Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze uitnodiging nog vragen over deze nascholing? Dan kunt u contact opnemen met:

Karin Postma
T 072 - 527 91 00
E secretariaat@dokh.nl

"Het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven ..."

In deze tijd staan begrippen als zelfmanagement volop in de belangstelling, wat ook tot uiting komt in de nieuwe definitie van gezondheid van Machteld Huber: "Het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale,fysieke en emotionele uitdagingen van het leven".

We zijn het belangrijk gaan vinden dat patiënten zichzelf ondanks hun beperkingen in balans en veerkrachtig weten te houden. Patiënten missen dan wel vaak het "gereedschap" om dit te bereiken.

Hoe kan jij als hulpverlener hen deze "tools" aanreiken?

De HeartMath methode is zo'n stuk gereedschap. Bij de HeartMath methode krijgt je patiënt oefeningen om zich meer bewust te worden van zijn/haar lichaam en emoties. Door middel van biofeedback kan je patiënt zichzelf terugkoppeling geven over de behaalde resultaten en de mate van balans. Het biofeedbackapparaatje is vergelijkbaar met een bloedglucose meter, je ziet een lichaamsfunctie op een schermpje en aan de hand daarvan probeer je het resultaat te beïnvloeden. Met de oefeningen en de biofeedback kan je patiënt leren zichzelf in balans te houden, de stress de baas te blijven en energie te houden.

En...deze methode kun je ook heel goed voor jezelf gebruiken!

De methode is al bij veel ziektebeelden toegepast en ook in Nederland wetenschappelijk positief geëvalueerd, meer daarover in de cursus.

Leerdoel

Deze cursus is speciaal bedoeld voor huisartsen en praktijkondersteuners-S en -GGZ om de HeartMath methodiek beter te leren kennen en praktisch toe te passen De neurocardiofysiologische en psychotherapeutische achtergrond van de HeartMath methode wordt toegelicht. Ook gaan we in op de wetenschappelijke onderbouwing van de HeartMath Methode. Vervolgens oefenen we met de biofeedback en krijg je een paar HeartMath technieken aangereikt die je ook voor jezelf en tijdens je spreekuur kunt gebruiken.

Programma

Tijdstip
Omschrijving
Locatie

17.30 uur
Ontvangst en inschrijving met broodjes
cursusruimte DOKh, Alkmaar

18.00 uur
Start cursus incl. pauze
cursusruimte DOKh, Alkmaar

21.00 uur
Afsluiting
cursusruimte DOKh, Alkmaar


Inschrijven

Indien u zich voor de eerste keer aanmeldt voor een nascholing, ontvangt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief. Wenst u deze niet te ontvangen, klik dan hier.

Login op jouw account
of maak een account aan

Gegevens deelnemer

M V *
*
*
  *
*


  *
*   *


 
 


*
*


Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties
*
Voer enkel cijfers in, dus geen koppeltekens of spaties


 

Onder het kopje Accreditatie (bij de nascholing) kunt u terugvinden of er voor uw register accreditatie is aangevraagd.*


Schrijft zich in voor de volgende nascholingAlgemene Voorwaarden

Hierbij ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Indien er afwijkende voorwaarden van toepassing zijn, dan worden deze vermeld bij de betreffende nascholing

Betaalwijze

Ik verleen hierbij een SEPA machtiging aan de Stichting DOKh (Incassant ID: NL 95 222412416350000) te Alkmaar om het verschuldigde cursusbedrag af te schrijven van het onderstaande IBAN-nummer. Voor deze automatische incasso ontvang ik €5,- korting op het verschuldigde cursusbedrag.
Ik ontvang graag een digitale factuur op het bovengenoemde e-mailadres.