"Als we ons blindstaren op het verleden, lopen we het risico te worden ingehaald door de toekomst."
~ Cibenko
 

Nieuws

Scholing voor iedereen; ook in Coronatijd!

31 augustus 2020 - Gelukkig zijn er weer fysieke scholingen gepland. Stichting DOKh hanteert de richtlijnen van het RIVM. Als een nascholing door kan gaan, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht. Mensen met ‘corona-achtige’ klachten worden verzocht thuis te blijven en contact op te nemen met DOKh om hun inschrijving te overleggen. Indien mogelijk zullen wij ook voor u de scholing toegankelijk maken middels zoom. Leent het type nascholing zich hier niet voor dan zoeken we in overleg met u een passend alternatief. Bent u al ingeschreven voor een fysieke nascholing, maar behoort u tot een risicogroep en/of voelt u zich er niet prettig bij om deel te nemen aan een fysieke nascholing in deze coronatijd? Annuleer dan minimaal 3 weken van tevoren. Hierdoor weten wij ook waar wij aan toe zijn. Maar ook hier geldt dat u er ook voor kunt kiezen de scholing live via zoom te volgen mits de scholing zich daarvoor leent.
Lees verder


Bereikbaarheid deze zomer

16 juli 2020 - Ook wij gaan proberen een beetje vakantie te vieren in deze rare tijd. Daarom zijn wij vanaf maandag 27 juli tot en met vrijdag 6 augustus iets minder bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Kunt u ons telefonisch niet bereiken? Spreek dan een voicemailbericht in, of stuur een mail naar: secretariaat@dokh.nl.
Deze zal met enige vertraging zeker worden beantwoord
Lees verder


Stichting DOKh in een notendop!

08 juli 2020 - Hoewel de Coronacrisis onze plannen voor 2020 behoorlijk in de war heeft geschopt, heeft het ons ook weer richting en nieuwe energie gegeven.

Met elkaar wordt er hard aan gewerkt om ook 2020 een mooi scholingsjaar te maken!

Benieuwd naar ons jaarverslag van 2019?
Lees verder


Videobellen en online conferencing

18 mei 2020 - "Online nascholen als alternatief voor een live sessie: dat is absoluut even wennen, maar dat je er de deur niet voor uit hoeft is wel mooi meegenomen. En de kans op besmetting is nihil.”
Lees verder


Waarom een scholing voor doktersassistenten over urgentiebepaling bij pijn op de borst?

19 mei 2020 - Help!...een patiënt belt met pijn op de borst. Is het cardiaal of zelfs levensbedreigend en bel ik een ambulance of is het spierpijn en adviseer ik een paracetamolletje? In de huisartsenpraktijk is plotselinge pijn op de borst meestal niet levensbedreigend maar gerelateerd aan angst, klachten van het bewegingsapparaat of maag-darm stelsel. In ongeveer 15% is er sprake van een cardiale oorzaak waarvan de helft direct levensbedreigend… deze oorzaken wil je natuurlijk niet missen.

Daarom ontwikkelen wij deze scholing samen met de Hartstichting.
Lees verder


E-learnings voor doktersassistenten

14 april 2020 - Volg in deze tijd een e-learning, we hebben een divers aanbod voor je klaar staan. Denk aan 'ABCDE telefonische triage' of 'POCT – CRP'.

Na betaling via iDeal kun je direct van start. Lees verder voor meer informatie over de inhoud en de kosten.
Lees verder


Inschrijven ten tijde van de corona crisis

13 april 2020 - Schrijf je met een gerust hart in voor onze nascholingen ook ten tijde van de corona crisis. Op dit moment is niet duidelijk welke maatregelen wanneer gelden maar voor alle scholingen geldt dat wij zoeken naar een passend alternatief als dat gelet op de vanuit overheidswege geldende richtlijnen noodzakelijk is.
Lees verder


Bereikbaarheid op dit moment

23 maart 2020 - Op dit moment is er slechts beperkt personeel op kantoor aanwezig. Heb je een vraag? Stel deze dan per mail (secretariaat@dokh.nl) of spreek onze voicemail in (072 - 527 91 00). Beide worden dagelijks uitgelezen/beluisterd en we nemen dan spoedig contact met je op.
Lees verder


Met betrekking tot het coronavirus

13 maart 2020 - In verband met het voorkomen van de eventuele verspreiding van het coronavirus is besloten om alle nascholingen vanaf 16 maart en tot en met 8 april aanstaande te annuleren. Wij zullen zo spoedig mogelijk nieuwe data plannen voor deze nascholingen en de desbetreffende deelnemers hiervan op de hoogte brengen.
Lees verder


Geschilleninstantie DOKh zoekt lid namens de beroepsgroep huisartsen

04 februari 2020 - Eén van de huisartsleden van de Geschilleninstantie is gestopt en wij zijn op zoek naar een vervanger. Heeft u belangstelling voor deze functie en voldoet u aan het profiel? Dan ontvangen wij uw reactie met curriculum vitae graag vóór 15 maart 2020 per e-mail aan Esther Luinge.
Lees verder