"Als we ons blindstaren op het verleden, lopen we het risico te worden ingehaald door de toekomst."
~ Cibenko
 

Nieuws


2 nieuwe Post-MBO opleidingen

20 februari 2020 - Ben je doktersassistent en wil je graag verdieping en verbreding van je takenpakket? Kijk dan eens naar de 2 nieuwe Post-MBO opleidingen:

- SOH CVRM
- SOH Vrouwenspreekuur

Beide opleidingen volg je deels vanuit huis en deels via bijeenkomsten. De pilot en de première groep gaan binnenkort al van start in Alkmaar.
Lees verder


Geschilleninstantie DOKh zoekt lid namens de beroepsgroep huisartsen

04 februari 2020 - Eén van de huisartsleden van de Geschilleninstantie is gestopt en wij zijn op zoek naar een vervanger. Heeft u belangstelling voor deze functie en voldoet u aan het profiel? Dan ontvangen wij uw reactie met curriculum vitae graag vóór 15 maart 2020 per e-mail aan Esther Luinge.
Lees verder


Speeddate sessie voor huisartsen

13 januari 2020 - Bent u geïnteresseerd in het werken in of overname van een praktijk in de Kop van Noord-Holland, zoekt u uitbreiding van uw praktijk of gaat u stoppen? Op donderdag 30 januari 2020 aanvang 17.00 uur op de huisartsenpost Schagen, Grotewallerweg 1, 1742 NM Schagen, wordt er een speeddate avond georganiseerd voor praktijken in de Kop van Noord-Holland.
Lees verder


De Amstellanddagen

10 januari 2020 - De internisten en MDL-artsen van Ziekenhuis Amstelland hebben dit jaar een interactief en interessant programma samengesteld voor de Amstellanddagen op 6 en 7 februari a.s. in Amstelveen. Ben je huisarts of POH in deze regio dan hopen we je hier te mogen ontmoeten.
Lees verder


Een mooi 2020 gewenst

19 december 2019 - Directie en medewerkers van DOKh wensen u een heel mooi 2020 toe.
Lees verder


You are special!

17 oktober 2019 - You are Special!? Voor de 11e keer willen we de eerste lijn centraal stellen in dit symposium. Niet alleen die bijzondere en gevarieerde patiëntengroep waar we zorg aan verlenen
Lees verder


Uitnodiging film ‘These are my ours’

14 oktober 2019 - Dinsdag 15 oktober 2019, om 19:00 uur, wordt in het Filmhuis Den Haag, een unieke film vertoond over een thuisbevalling waarbij de verloskundige slechts toekijkt. "These are my hours" is een prachtige film die de angsten over thuis bevallen weg kan halen. De film is interessant voor alle (toekomstige) ouders, maar ook voor gynaecologen, verloskundigen, docenten voor zwangerschap yoga en gym, doula's, kraambegeleiders, enz.
Lees verder


Duurzaamheid in de huisartspraktijk
Nú mogelijk bij u op de praktijk

26 september 2019 - Praktische tips voor een duurzamere praktijk.

Het klimaat vraagt om zorg. Dagelijks is het klimaat in het nieuws. Er wordt actie verwacht van iedereen en dus ook van de zorg. Dit is in de greendeal vastgelegd. Deze bureaucratische woorden maken de planeet nog niet beter. Wat kan in de huisartsenpraktijk duurzamer worden opgepakt?
Lees verder


DOKh zichtbaar op beurzen

10 september 2019 - Nieuwe stand voor DOKh DOKh heeft een nieuwe stand aangeschaft. Deze kunt u binnenkort bewonderen op de Dag van de Eerstelijn in Amsterdam, De startersdag in Utrecht en de SOH dag in Nieuwegein
Lees verder


Reanimatie en AED, een training om samen met alle collega's te doen

03 september 2019 - Vorige week dinsdag , de warmste dag van de week, hebben wij met het hele kantoor deze training gevolgd. Mark Schelvis gaf deze training uiteraard en ook wij begrijpen nu waarom iedereen altijd om Mark vraagt.
Lees verder


Oefening baart kunst

27 augustus 2019 - De theorie van de ABCDE- systematiek wordt toegelicht. De huisarts wordt getraind in het primair benoemen van symptomen en toestandsbeeld van de patiënt met acute ernstige klachten volgens de ABCDE systematiek. Aandacht zal worden besteed aan efficiënt communiceren in kritische situaties en aan een efficiënte overdracht.? ABCDE; oefening baart kunst
Lees verder


Al voldoende EKC vervolgpunten?

14 augustus 2019 - De Onderwijskwaliteitsdagen (OKD) staan garant voor 12 EKC punten, kennistoename én inspiratie. We hebben voor donderdag 10 en/of 11 oktober a.s. een afwisselend programma voor je samengesteld waarin je ook eigen workshopkeuzes kunt maken:
Lees verder


Post-MBO opleidingen bij DOKh

09 april 2019 - De mogelijkheden van doktersassistenten worden steeds groter. Daarom is het tijd om alle erkende kwalitatieve opleidingen onder te brengen bij ‘Post-MBO opleidingen voor doktersassistenten’.
Lees verder


Dag van de Eerstelijn

20 augustus 2019 - Kom donderdag 3 oktober a.s. op de 'Dag van de Eerstelijn' je kennis verbreden én ontmoet andere disciplines in de eerstelijn.
Alle workshops staan in het teken van het thema 'Oud en Nieuw'. Denk aan workshops over pasgeborenen en oudere mensen maar ook in brede zin over nieuwe ontwikkelingen binnen de geneeskunde in de afgelopen jaren.
Een geaccrediteerde dag voor onder andere huisartsen, doktersassistenten, triagisten en POH.
Lees verder