"Ik denk veel aan de toekomst, want het is daar dat ik de rest van mijn leven zal doorbrengen."
~ Woody Allen
 

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

Bij Stichting DOKh kunt u terecht voor een goed opgeleide vertrouwenspersoon bij ongewenst of grensoverschrijdend gedrag.

Wanneer u in uw werkomgeving te maken krijgt met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag zoals discriminatie, pesten, agressie, geweld of (seksuele) intimidatie dan is het goed om dat aan te kunnen kaarten bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon. Als u slachtoffer bent van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag dan kunt u hiervan melding doen bij onze vertrouwenspersoon.

Onze vertrouwenspersoon biedt u dan een luisterend oor. Zij vangt u met uw klacht/melding op, geeft u advies, begeleiding en nazorg.

Samen met de vertrouwenspersoon bespreekt u hoe u het beste kan handelen in de gegeven situatie. Zij bespreekt met u de mogelijkheden zoals een gesprek met de veroorzaker, met de leidinggevende, melding doen aan de organisatie, mediation, aangifte doen etc. U heeft bij het bepalen van de vervolgstappen zelf de regie. U bespreekt samen de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden of oplossingen.

Uiteindelijk maakt u zelf een eigen passende keuze waarbij alleen het hart luchten soms ook voldoende kan zijn.

Onze vertrouwenspersoon gaat uiterst zorgvuldig met uw verhaal om. Alles is vertrouwelijk.

Meer informatie over hoe onze vertrouwenspersoon te werk gaat, leest u in het reglement vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen.

De klacht over ongewenst of grensoverschrijdend gedrag kan ook voorgelegd en onderzocht worden door onze onafhankelijke en ter zake kundige klachtencommissie.