"Wat nooit is betwijfeld, is nooit bewezen."
~ Denis Diderot
 

SOH herregistratie

De SOH-er wordt steeds vaker door de huisarts en de huisartsenpost ingezet. En dat is niet zo gek, want de SOH-er neemt een aantal patiënten met veel voorkomende klachten over in haar spreekuur.

Na de SOH opleiding, en het afronden van de stageperiode is de SOH-er bekwaam om 2 jaar als SOH-er te mogen werken. Om in de jaren daarna ook aan het werk te mogen blijven als SOH-er is het van belang dat zij zich blijft hercertificeren.

Hoe weet je nu wanneer je moet herregistreren?
Op het certificaat staat de datum waarop de stagemap is ingeleverd. Deze datum is het ijkpunt, en voor deze datum moet er 2 jaar later een herregistratie gedaan zijn.

Voorbeeld:
De stagemap is ingeleverd op 1 juni 2018. Dan moet er vóór 1 juni 2020 6 punten behaald zijn. Dit loopt elke 2 jaar door: dus 1 juni 2022, 1 juni 2024 enz.

Hoe behaal ik 6 punten?
De punten zijn verdeeld in 3 categorieën:

  1. Een webinar volgen 2 punten
  2. Een nascholing volgen 4 punten
  3. Naar het SOH congres gaan 5 punten
  4. SOH e-learning herregistratie

Nascholingen voor herregistratie:
Momenteel zijn er 3 nascholingen die gevolgd kunnen worden:

  • SOH Consultvoering
  • SOH Hechten
  • SOH Vaardighedencarrousel

SOH e-learning
Naast de fysieke scholingen is het momenteel ook mogelijk om de SOH e-learning te volgen. Deze e-learning is ook onderdeel van de vernieuwde SOH-opleiding. Vanwege de grote mate van actualiteit hebben we ervoor gekozen om de e-learning ook in te zetten als hercertificeringsmodule. De e-learning geeft u de laatste en actuele informatie die u nodig heeft als SOH. Zo bent u weer helemaal up-to-date. De e-learning kost 335,00 euro. Je kunt deze volgen door een mail te sturen naar: soh-opleiding@dokh.nl 

Klik hier voor een overzicht van alle geplande SOH herregistraties.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.