SOH herregistratie

De SOH-er wordt steeds vaker door de huisarts en de huisartsenpost ingezet. En dat is niet zo gek, want de SOH-er neemt een aantal patiënten met veel voorkomende klachten over in haar spreekuur.

Na de SOH opleiding, en het afronden van de stageperiode is de SOH-er bekwaam om 2 jaar als SOH-er te mogen werken. Om in de jaren daarna ook aan het werk te mogen blijven als SOH-er is het van belang dat zij zich blijft hercertificeren.

Hoe weet je nu wanneer je moet herregistreren?
Op het certificaat staat de datum waarop de stagemap is ingeleverd. Deze datum is het ijkpunt. Voor deze datum moet er 2 jaar later een herregistratie gedaan zijn. Ook als je iets eerder of iets later je herregistratie doet: de datum van je praktijkexamen (+ elke 2 jaar daarop) blijft de eikdatum en wordt dus niet verschoven als je eerder of later je herregistratie doet!

Voorbeeld:
De stagemap is ingeleverd op 1 juni 2020. Dan moet er vóór 1 juni 2022 6 punten behaald zijn. Dit loopt elke 2 jaar door: dus 1 juni 2024, 1 juni 2026 enz. Deze datum blijft dus ten allen tijde de eikdatum!

Hoe behaal ik 6 punten?

  1. Een online basismodule volgen (2 punten)
  2. Een SOH module volgen of naar het SOH congres gaan (4 punten)

Mogelijkheden voor de SOH module (4 punten):

  • SOH Communicatie met patiënten
  • SOH Hechten
  • SOH Vaardighedencarrousel
  • SOH Hand- en Polstrauma
  • SOH Traumatische knieklachten
  • SOH Anticonceptie

Klik hier voor de actuele nascholingen voor SOH herregistratie.